Leonie

weer een gelukkig kind en
rust in huis

Wie ben ik?

Ik ben mijn werkende leven begonnen in grote bedrijven in de dienstverlenende sector. Al snel ontdekte ik waar mijn hart lag: mensen helpen bij veranderingen. Waarom? Omdat ik zoveel mensen zag die niet genoeg hadden aan een presentatie over een verandering, bijvoorbeeld de nieuwe koers van het bedrijf. Ik geloof daar ook niet in: niemand laat zich iets aanpraten. Ik bleek goed in het vertalen van de verandering voor medewerkers. Tijdens dat werk, sprak ik vaak mensen die rondliepen met een oude last van vroeger die hen belemmerde hun beste zelf te zijn. En die hen belemmerde om in de organisatieverandering mee te kunnen. 

Leeg rugzakje

Soms was het een scheiding van een aantal jaren geleden, maar vaak zag ik gedragspatronen die teruggingen naar de kindertijd. Vol liefde en geduld probeerde ik deze mensen te begeleiden bij het doorstaan van de organisatieverandering en slaagde daar -in die bedrijfsomgeving- natuurlijk maar beperkt in. Want het was niet de organisatieverandering die om hun aandacht vroeg, maar hun pijn van vroeger. Langzaam groeide mijn verlangen om mensen te begeleiden om die oude pijn op te lossen. En van daaruit ontstond de wens om helemaal bij het begin te beginnen: bij kinderen. Want elke onverwerkte gebeurtenis of gevoel dat niet in het rugzakje van een kind terecht komt, hoeft er later ook niet meer uit.

Anders kijken naar je kind

Mijn missie was geboren: ouders helpen anders te kijken naar hun kind. Door hen te helpen hoe zij de pijn binnenin hun kind kunnen zien. Die schuilgaat achter het volgzame, boze, jaloerse, gefrustreerde of (faal)angstige gedrag van het kind waar ouders last van hebben. Of achter medisch onverklaarbare klachten zoals buikpijn, niet kunnen slapen, slecht of niet eten, bedplassen, broekpoepen. Door het gevoel achter de klacht alle liefdevolle aandacht te geven, in plaats van het gedrag aan de buitenkant. Zodat je kind -al in zijn jeugd- nog beter leert omgaan met moeilijke emoties. Waardoor er op volwassen leeftijd minder lasten uit de kindertijd verwerkt hoeven te worden. Voor een gelukkig kind dat uit kan groeien tot de beste versie van zichzelf. En voor een ontspannen gezinsleven!

Wil jij dit ook?

Hart volgen

Dus ik heb mijn hart gevolgd en ben mijn missie gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en heb de opleidingen tot Integratieve Kindercoach en Integratieve Kindercounselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gedaan. Die heb ik aangevuld met opleidingen op het gebied van ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, psychologische behandelmethodieken (waaronder cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie), medische basiskennis, wet en ethiek, communicatie en interactie en het analyseren van tekeningen. Daarnaast blijf ik mij continu verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door de opleiding tot Master Integratieve Kindertherapeut ECP, het hoogste Europees erkende niveau op het gebied van de kinderpsychotherapie.

Inmiddels werk ik in mijn eigen praktijk voor integratieve kindercoaching en -counseling waar ik dagelijks kinderen en ouders help weer gelukkig en vol zelfvertrouwen te zijn. Want met zelfvertrouwen kun je alles aan, wat er in je leven gebeurt.

Daarnaast ben ik als supervisor verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ook geef ik proeflessen aan aankomend studenten. Voor ouders en kinderen organiseer ik workshops en andere activiteiten en ik publiceer regelmatig blogs over de struggles van het ouderschap.

Wil jij ook anders leren kijken?

De vrouw achter de professional

Ik ben moeder van twee kinderen. Met hen heb ik alle struggles die op je pad komen als ouder van een kind in de basisschoolleeftijd al meegemaakt. Mijn coaching is dus niet alleen gestoeld op kennis en professionele ervaring, maar ook op die als ervaringsdeskundige. Ik kan dus heel goed invoelen met welke struggles jij als ouder zit. En hoe moeilijk opvoeden is. Bij mij vind je dus óók begrip vanuit herkenning. 

 

En wie ben jij?

Voor korte stories, tips, inspiratiequotes volg me hier

Gun jij je kind ook weer geluk en zelfvertrouwen?

Anders kijken naar je kind | Leonie Aalders | KvK 76277348
Haagwinde 99, 1391 XZ Abcoude | welkom@anderskijkennaarjekind.nl | 06 – 83 41 36 55
Privacyverklaring