Leonie

Wie ben ik ?

Wie ben ik?

Ik ben mijn werkende leven begonnen in grote bedrijven in de dienstverlenende sector. Al snel ontdekte ik waar mijn hart lag: mensen helpen bij veranderingen. Waarom? Omdat ik zoveel mensen zag die niet genoeg hadden aan een presentatie over een verandering, bijvoorbeeld de nieuwe koers van het bedrijf. Ik geloof daar ook niet in: niemand laat zich iets aanpraten. Ik bleek goed in het vertalen van de verandering voor medewerkers. Tijdens dat werk, sprak ik vaak mensen die rondliepen met een oude last van vroeger die hen belemmerde hun beste zelf te zijn. Als mens en als professional in de organisatieverandering. 

Leeg rugzakje

Soms was het een scheiding van een aantal jaren geleden, maar vaak zag ik gedragspatronen die teruggingen naar de kindertijd. Vol liefde en geduld probeerde ik deze mensen te begeleiden bij het doorstaan van de organisatieverandering en slaagde daar -in die bedrijfsomgeving- natuurlijk maar beperkt in. Want het was niet de organisatieverandering die om hun aandacht vroeg, maar hun pijn van vroeger. Langzaam groeide mijn verlangen om mensen te begeleiden om die oude pijn op te lossen. En van daaruit ontstond de wens om helemaal bij het begin te beginnen: bij kinderen. Want elke onverwerkte gebeurtenis of gevoel dat niet in het rugzakje van een kind terecht komt, hoeft er later ook niet meer uit.

Anders kijken naar je kind

Mijn missie was geboren: ouders helpen anders te kijken naar hun kind. Door hen te helpen hoe zij de pijn binnenin hun kind kunnen zien. Die schuilgaat achter het volgzame, boze, jaloerse, gefrustreerde of (faal)angstige gedrag van het kind waar ouders last van hebben. Of achter medisch onverklaarbare klachten zoals buikpijn, niet kunnen slapen, slecht of niet eten, bedplassen, broekpoepen. Door het gevoel achter de klacht alle liefdevolle aandacht te geven, in plaats van het gedrag aan de buitenkant. Zodat je kind -al in zijn jeugd- nog beter leert omgaan met moeilijke emoties. Waardoor er op volwassen leeftijd minder lasten uit de kindertijd verwerkt hoeven te worden. Voor een gelukkig kind dat uit kan groeien tot de beste versie van zichzelf. En voor een ontspannen gezinsleven!

Wil jy dit ook?

Hart volgen

Dus ik heb mijn hart gevolgd en ben mijn missie gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en heb de opleidingen tot Integratieve Kindercoach en Integratieve Kindercounselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gedaan. Die heb ik aangevuld met opleidingen op het gebied van ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, psychologische behandelmethodieken (waaronder cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie), medische basiskennis, wet en ethiek, communicatie en interactie. Daarnaast blijf ik mij continu verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door de opleiding tot Master Integratieve Kindertherapeut ECP, het hoogste Europees erkende niveau op het gebied van de (kinder)psychotherapie.

Ik heb mijn eigen praktijk voor integratieve kindercoaching,-counseling en -therapie in Abcoude waar ik dagelijks kinderen en ouders help weer gelukkig en vol zelfvertrouwen te zijn. Want met zelfvertrouwen kun je alles aan, wat er in je leven gebeurt.

Opleider

Daarnaast ben ik als supervisor en examinator verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ook geef ik workshops en demo’s aan aankomend studenten.

Workshopbegeleider

Voor ouders en kinderen organiseer ik workshops en andere activiteiten en ik publiceer regelmatig blogs over de struggles van het ouderschap. Op vrijwillige basis zet ik mij in als vertrouwenspersoon voor FC Abcoude en basketbalvereniging ABC Amigos, en ik geef themaworkshops over ouderschap en ontwikkeling voor Stichting Ouders Lokaal, scholen en andere organisaties. Incidenteel sta ik voor de klas voor een les over emoties. 

Wil jy ook de andere kant op kyken?

De vrouw achter de professional

Ik ben moeder van twee kinderen. Met hen heb ik allerlei struggles die op je pad komen als ouder van een kind in de basisschoolleeftijd ook meegemaakt. Mijn coaching is dus niet alleen gestoeld op kennis en professionele ervaring, maar ook op die als ervaringsdeskundige. Ik kan dus heel goed invoelen met welke vragen jij als ouder zit. En hoe moeilijk opvoeden is. Bij mij vind je dus óók begrip vanuit herkenning. 

 

En wie ben jY ?

Anders kijken naar je kind | Leonie Aalders | KvK 76277348
Kerkgaarde 3, 1391 MB  Abcoude | welkom@anderskijkennaarjekind.nl | 06 – 83 41 36 55
Privacyverklaring