Ben je dit Paasweekend een beetje bijgekomen van vier weken thuisleraar zijn? Vrijdag was de eerste dag dat je even niet ze aan het werk hoefde te zetten. Heerlijk! Heb je er van genoten door iets gezelligs met ze te doen? Of heb je het gebruikt om je eigen werk in te halen?

Niet niks

Of heb je je schoolvrije vrijdag gebruikt om juist iets voor jezelf te doen? Want ik denk dat je daar zo langzamerhand wel naar snakt: weer even meer lucht in je week. Want het is niet niks: je eigen werk (vanuit thuis) uitvoeren, je kind(eren) begeleiden met huiswerk en dan nog je extra drukke huishouden runnen (het eten is sneller op, het huis is sneller stoffig en vies, terwijl de schoonmaakster niet komt. En de vaat is ook twee keer zoveel).

Ontspannen

Dus wie weet heb jij wel even lekker gerelaxt op vrijdag. Of zaterdag of zondag of maandag? En hoe was het: even ontspannen? Even het werk links laten liggen. Voelde je je lekker? Vrij? En hoe keek je aan tegen vandaag? En de nieuwe week: in ieder geval nog twee weken huiswerkbegeleiding en werken vanuit huis …. en daarna nog twee weken de kinderen om je heen in de meivakantie.

Ontsnappen

Zou het niet lekker zijn om iedere dag even te ontsnappen aan de hectiek thuis? Misschien doe je het al. Omdat jij wel buitenhuis kan werken. Of omdat je even een rondje gaat wandelen of hardlopen. Maar dat kan niet altijd. Zeker niet als je alleenstaande ouder bent of je partner al buitenshuis werkt. Hoe zorg je dan voor een momentje voor jezelf?

Me-time voor het hele gezin

Dan is misschien het me-time momentje voor het hele gezin een idee. Wat je doet is een moment op de dag prikken dat ieder gezinslid zich even terugtrekt op zijn of haar kamer. Dat kan tien minuten zijn als je hele jonge kinderen hebt. Maar zijn ze wat ouder, dan kun je er misschien wel een half uur of uur van maken. Laten we even uitgaan van die 10 minuten. Je spreekt met je kind(eren) af dat iedereen naar zijn of haar eigen kamer gaat en daar 10 minuten blijft. En daar iets voor zichzelf gaat doen. Jullie zetten een wekker en pas als het geluid weer klinkt, mag iedereen weer de kamer uit. Natuurlijk mag je er ook langer blijven. Breng het als iets leuks, een experiment.

Herboren

Denk je eens in … 10 minuten voor jezelf (of 20, of een half of heel uur). Wat ga jij in die tien minuten doen om er echt me-time van te maken? Ga je even lekkere muziek luisteren? Mediteren? Een boek lezen? Kies iets waar jij van ontspant. Zodat je niet langer het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Zodat jij  je weer herboren voelt en vol nieuwe energie de rest van de dag aankan! Zou dat niet heerlijk zijn? Het kan, ook met jonge kinderen. Probeer het eens uit. En wie weet is het voortaan ook in jouw gezin een eitje om tijd voor jezelf te vinden!

 

      leonie

 

P.S. Wil je even sparren over hoe je nog meer een relaxtere dag kunt hebben? Bijvoorbeeld even klankborden hoe je met je boze of vervelende kind om kan gaan? Neem dan contact met mij op voor 30 minuten gratis gesprek (telefonisch of videobellen):